無農薬栽培のくだもの pesticide-free citrus fruits ☞ homemade marmalade

marmalade marmellata LifeStying by edochiana

marmalade marmelata LifeStying by edochiana
Amanatsu marmalade
letf: with less refined sugar
right: with white sugar
I got a lot of Amanatsu, a Japanese citrus fruit.
Every morning I take fruits but it’s too much, anyway…

Eitaros makes 2 types of marmalade of it.

The left side is with less refined sugar “Hanamito”, the right is with general white sugar.

Marmalade with Hanamito: left
the sweetness is gentle and tender, fruits’ flavor is less than the one with white sugar.
Marmalade with white sugar: right
the sweetness is direct and sharp, fruits’ flavor is more than the one with Hanamito.

It’s reasonable as Hanamito has its own flavor, so the marmalade completes as the harmony of 2 ingredients.

I’m not very good at strong straight sweetness, the fast with Hanamito fits me.

It’s a good opportunity to enjoy various arrangement of a fruit. If they are not pesticide-free, the idea couldn’t come up.

甘夏がたくさんある。
毎朝くだものを食べるとは言え、さすがにこんなにあると食べきれない。おいしいはずのものもうんざりしてくる…

連れが花見糖と白砂糖を使ってマーマレードを2種類作った。

左が花見糖を使ったもの、右は上白糖で。

花見糖マーマレード: 左
柔らかい、優しい甘さ。甘夏自体の香りは白砂糖を使ったものより弱い。
白砂糖マーマレード: 右
ストレートな鋭い甘さ。甘夏自体の香りが花見糖を使ったものより強い。

そりゃそうだ。花見糖は精製度が低いから素材自体の風味がある。できあがりは素材同士のハーモニーとなるわけだ。

私はストレートな甘さはあまり得意ではないので、料理の時同様、花見糖マーマレードの方が好みだな。

そうそう、いずれにしても、一つのくだものでいろいろなアレンジを楽しむ機会を持てたのは、無農薬栽培の甘夏だったから。

marmalade marmellata LifeStying by edochiana
Amanatsu marmalade by Eitaros