のらから届いた丸ごとのかぼちゃ。
丸く愛らしい姿が言ってるような気がする。
何かいつもと違うもの作ってよ。
I received a whole pumpkin from Nora, it was not cut.
The round warm shape leads me to make something different from ordinary soup-boiled style.
素朴なテクスチャーが好きだし、面倒だし、かぼちゃを蒸してから裏ごしするのは省く。皮と種を取ってスライスしたままで、正味量の40%の花見糖と合わせて煮始める。
いろいろ心配しないで、でも、わりと頻繁にかき混ぜる。焦がさないようにね。
大丈夫そうと感じた時が危ない。放っておくとあっという間に飴状に進んでしまうから、そばで見ているのが大事。
あんこに例えれば、つぶあんっぽいかぼちゃジャムのできあがり。
I prefer rough texture. Omitting steaming and straining the pumpkin, I remove the skin with a peeler and the seeds with a spoon, just slice it, add 40% of Hanamito of the flesh weight and cook in a thic pan.
Without hesitation I often mix all not to stuck them to the bottom of the pan and to crush the sliced flesh.
Don’t leave the pan alone to turn the gas off at the best point.