お酒もワインも計るとずっとおいしい。Measuring wine promises me deliciousness.

LifeStying by edochiana

LifeStying by edochiana
sake pitchers and cups
Measuring the weight is the beginning of my LifeStyling, toppled dominoes toward greener living.

I’ve got used to be careful about decisions if I want to eat more or to close my mouth when I’m at a table.

One day a new idea comes up.

Why don’t I measure sake and wine?

Sometimes I have one more glass just to kill the bottle in front of me even though happy moment to enjoy the taste got over.

I started to use a pitcher every time to have sake or wine.

What a happy change!

From the beginning to the end of each dinner, accompanied sake/wine is flavorful.

Measured quantity is the same as commonly referred proper quantity for health and the time length.

体重を計り始めたのがそもそもの始まり。

もっと食べたいか、それともこれで食べ終えるかの決断を意識するのが、いつの間にかあたりまえになっていた。

ある日、ふと思う。

何でお酒は計らないんだろう、私?

ホントはもうおいしいと感じて飲む量を過ぎているのに、時に、目の前のボトルを「中途半端に残してもな…」なんて前置きをわざわざ付けて、もう一杯注いで飲んでいる。

それならと、ピッチャーを使い始めた。

これまたオモシロいハッピーの始まり。

食事中、ずっとおいしい日本酒、ワイン。

おいしいって感じて飲んで食べるのが、ホントに味わうってこと、だった。

計ってみたら、俗に言う「適量」がおいしいと感じてる時間だった。 🙂

LifeStying by edochiana
wine pitchers and my glass

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