time and effort to prepare | ふじ芳 Fujiyoshi

なすの塩漬け LifeStying by edochiana

It’s pickled with only salt, it’s yummy, isn’t it? I prefer eggplants pickled in salt to in rice bran.

The chef tells me with his tender smile.

When I was an apprentice cook, there were a lot of preparation. Salt was not clean, we had to get rid of impurities. Using egg white…

It often annoys me taking a long time or no convenient places to find or get food which I want.

His words show me getting food is not so easy through the ages.

See Fujiyoshi’s dishes.

塩で漬けただけなんですけどね、おいしいでしょ? なすは塩漬けの方がおいしいと思うんですよ。

板長さんがぽってりした優しい笑顔で言う。

小僧の頃はね、いろいろ仕事があったからね。塩も今みたいにきれいじゃないから、こうっやって卵の白身を使ってね…

欲しいものが近くに売ってない、どこに売ってるのよ?なんて言って私はイライラしてる。

そうだ、食べものを手に入れるって昔から楽じゃなかったんだ。

ふじ芳さんの料理